Burnoje tirpstantis citrinų pyragas. Receptas per 15 minučių

Citrinų pyragas – tai puikus desertas, kuriame dera švelni tekstūra ir gaivi šviežių citrinų rūgštelė.

Citrininis pyragas gali būti gaminamas įvairiais variantais: nuo erdvių biskvitinių

pyragų su citrinų kremu

iki smėlio

pyragų

su citrinų įdaru, kurio pagrindą sudaro kurdų arba varškės sluoksnis

.

Šis desertas dažnai puošiamas žievelėmis, beza, glajumi arba citrinos griežinėliais, kad atrodytų apetitiškai ir šventiškai.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Kiaušinis – 4 vnt;
  • Cukrus – 8 šaukštai;
  • Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
  • 1 citrinos sultys;
  • Pienas – 200 ml;
  • Sviestas – 1,5 valgomojo šaukšto;
  • druskos – žiupsnelis;
  • Vanilinio cukraus – 1,5 šaukštelio;
  • Augalinis aliejus – 8 valg;
  • grietinė – 2 šaukštai;
  • 1 citrinos žievelė;
  • Miltai – 8 šaukštai;
  • kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
  • Migdolų dribsniai;
  • cukraus pudros.

Citrininio pyrago paruošimas:

Kiaušinį sumaišykite su pora šaukštų cukraus ir krakmolo. Į mišinį supilkite ½ citrinos sultis, supilkite pieną, ant vidutinės ugnies nuolat maišydami kaitinkite, kad

mišinys

sutirštėtų.

Nuimkite puodą nuo ugnies ir į mišinį sudėkite sviestą, išmaišykite. Perpilkite kremą į atskirą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.

Tešlai giliame dubenyje išplakite 3 kiaušinius, supilkite druską, 6 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų, išsukite mikseriu iki vientisos masės. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, sudėkite grietinę ir toliau plakite

. Į mišinį supilkite likusias citrinos sultis, suberkite citrinos žievelę ir lengvai suplakite mikseriu. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, dalimis persijokite į mišinį, išminkykite tešlą

. 20×29 cm formą išklokite kepimo pergamentu ir supilkite į ją tirštą tešlą. Į konditerinį maišelį sudėkite grietinėlę ir išspauskite grietinėlę ant tešlos paviršiaus, suformuodami didelį kremo tinklelį.

Į tešlos kvadratėlius sudėkite migdolų dribsnius

.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Лимонный пирог, тающий во рту. Рецепт за 15 минут
www.youtube.com

Iškepusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra. Gausite aromatingą citrininį pyragą.

0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti